Ultimate Minecraft Quiz

If new questions are added and answers are changed or you find any questions that are not present here or if your score was not 100% with the answers on our site, please let us know in the comments section below or through the contact us form. We will update the answers as soon as we can. Don’t forget to include the link of the quiz you encountered.

Q 1. WHO IS THE DEVELOPER OF MINECRAFT?

ANSWER: Mojang

Q 2.What is Notch's real name?

ANSWER: Markus Persson

Q3. Watch the video and Answer the question.

Q4. Watch the video and Answer the question.

Q5. What tool is used to mine stones and ores?

Q6. Watch the video and Answer the question.

Q7. WHAT IS ‘MOB’ SHORT FOR?

ANSWER: Mobile

Q8. NAME THIS MOB.

ANSWER: Golem

Q9. NAME THIS MOB.

ANSWER: Creeper

Q 10. WHICH OF THE MATERIALS BELOW CAN NOT BE MADE INTO ARMOR?

ANSWER: Wood

Q 11. WHAT SHOULD YOU USE TO GATHER WATER AND LAVA?

ANSWER: Bucket

Q 12. WHAT IS THE NAME OF THE ALTERNATE WORLD WHERE YOU CAN TRAVEL TO?

ANSWER: The Nether

Q 13. WHAT DO ZOMBIES DROP?

ANSWER: Rotten Flesh

Q 14. WHAT DO SKELETONS DROP?

ANSWER: Bones

Q 15. HOW DO YOU MAKE A LARGE CHEST?

ANSWER: Put two chests next to each other.

Q 16. TRUE OR FALSE: YOU CAN PLAY SURVIVAL MODE IN MINECRAFT.

ANSWER: True

Q 17. HOW MANY GAME MODES CAN YOU PLAY?

ANSWER: 5

Q 18. WHAT MODE IS SIMILAR TO SURVIVAL BUT THE DIFFICULTY LEVEL IS PERMANENTLY SET TO ‘HARD’?

ANSWER: Hardcore

Q 19. WHAT MODE ALLOWS YOU TO CLIP THROUGH BLOCKS AND SEE OTHERS BUT YOU ARE INVISIBLE TO OTHER PLAYERS?

ANSWER: Spectator

Q 20. TRUE OR FALSE: THERE IS SNOW IN MINECRAFT.

ANSWER: True

Q 21. WHAT IS THE MAXIMUM ENCHANTMENT LEVEL?

ANSWER: 30

Q 22. HOW MANY EYES OF ENDER DO YOU NEED FOR THE END PORTAL?

ANSWER: 12

Q 23. HOW MANY WOOL DO YOU NEED TO CRAFT A BED?

ANSWER: 3

Q 24. HOW MUCH GUNPOWDER DO YOU NEED TO CRAFT TNT?

ANSWER: 5

Q 25. HOW MANY PAPER DO YOU NEED TO CRAFT A BOOK?

ANSWER: 3

Q 26. HOW MANY ORES ARE THERE?

ANSWER: 7

Q 27. TRUE OR FALSE: YOU CAN FEED COOKED PORKCHOP TO A PIG.

ANSWER: False

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *